روانشناس و معلم کودکان با نیاز های ویژه

سلام به همه دوستان؛ در این وبلاگ مطالب مفید گذاشته خواهد شد.

روانشناس و معلم کودکان با نیاز های ویژه

سلام به همه دوستان؛ در این وبلاگ مطالب مفید گذاشته خواهد شد.

همگی خوش آمدید ، امیدوارم مطالب مفید باشد ، همچنین پرسش و پاسخ دراین وبلاگ خواهیم داشت.

۶ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

۳۱خرداد

نابینا/ناشنوا
نابینایی وناشنوایی میتواند در اثر سندرم آشرکه یک بیماری ارثی هست ایجاد گردد( بیماری ارثی یعنی از والدین به فرزندان منتقل میشود ) درصورتی که دو نسخه از ژن جهش یافته از پدر و مادرناقل این سندرم به هریک از فرزندان به ارث برسدفرد به این بیماری مبتلا خواهد شد .
نشانگان آشر سه حس اصلی در بدن یعنی بینایی،  شنوایی  وتعادل را هدف قرار میدهد .

قطعا ازدست دادن دوحس بینایی و شنوایی ارتباط فرد را با دنیای بیرون قطع و بسیار سخت خواهد کرد .‌
هلن کلر نویسنده نابینا و ناشنوا بود که در اثر ابتلا به مننژیت بینایی و شنوایی خودش را از دست داد .
از هلن کلر پرسیدن اگر قرار باشد خداوند یکی از دو معلولیت شنوایی و بینایی تورا بر گرداند کدامیک را انتخاب میکنی ؟ هلن کلر بی درنگ پاسخ داد شنوایی ام را بر میگزینم . زیرا سکوت مخفیگاه فریادهاست وتحمل فریاد درون بسیار سهمگین است بخصوص اگرجامعه این صدا را نشنود .

سندرم آشر یک بیماری ژنتیکی است که توسط دانشمند یهودی چارلز آشر برای اولین بار شناسایی گردید. برای پاسخ به این سوال که سندرم آشر چیست در ابتدا باید دانست که این سندرم بر اثر یک جهش ژنتیکی در افراد به وجود می آید و در نتیجه سبب چند نوع معلولیت و ناتوانی می شود .

سندرم آشر بر چه عضوی از بدن تاثیر می گذارد ؟

برای درک بیشتر از اینکه سندرم آشر چیست باید در ابتدا به این مسئله پرداخت که این سندرم از رایج ترین شرایطی ست که هم بر شنوایی و هم بر بینایی فرد تاثیر می گذارد از این سندرم به عنوان یک بیماری و یا اختلال می توان نام برد که بیش از یک علائم و ویژگی دارد که بزرگترین این علایم از دست دادن شنوایی و اختلال بینایی است که این اختلال می تواند منجر به عارضه ی از دست دادن بینایی در شب شود ( شب کوری) .

به طور کلی 3 تا 6 درصد کودکانی که ناشنوا هستند و 3 تا 6 درصد کودکانی که کم شنوا هستند به دلیل این سندرم دچار به این اختلالات شنوایی شده اند و در کشور های پیشرفته و توسعه یافته مانند ایالات متحده ی امریکا از هر 100000 نوزاد تازه متولد شده 4 نوزاد دچار این سندرم آشر هستند و نیاز به مراقبت های ویژه دارند و بدیهی ست در صورت بروز اختلال شنوایی در کودکان والدین این کودکان، آموزش های خاص در خصوص نگهداری از کودکان خود را ببینند.

عامل وراثت در سندرم آشر

سندرم آشر یک عامل وراثتی است و این موضوع به این معنی ست که در صورت ابتلای والدین به این سندرم احتمال ابتلای کودکان به این سندرم نیز وجود دارد، این انتقال از طریق ژن ها از والدین به کودک صورت می گیرد. ژن ها در تمام سلول های بدن انسان قرار دارند، ژن ها حاوی دستورالعمل هایی هستند که به سلول ها می گویند چه کاری انجام دهند. هر فرد دو نسخه از هر ژن را به ارث می برد که یکی از این ژن ها از پدر و دیگری از مادر به ارث می رسد. گاهی اوقات این ژن ها تغییر و جهش می یابند. ژنهای جهش یافته سبب می شوند که سلول ها رفتارهای متفاوتی از خود نسبت به سلول های معمولی نشان دهند .

جمع آوری: تیم سمعک شنوایی قلهک

منابع: medicinenet ، my.clevelandclinic

شوکا 2000
۲۲خرداد

#راهکارهایی برای #معلمینی که دانش آموزان #دیرآموز دارند :


 

● معرفی #مراحل مختلف خواندن به آرامی و با #سرعت کمتر نسبت به کودکان هم سن خودش.‌

○ انتخاب با دقت متون خواندنی با توجه به #توانایی و #علاقه کودک.‌

● به گونه‌ای درس را بخوانید که هماهنگ با #سطح خواندن کودک باشد.

○ از او بخواهید تا با #آرامش درس را بخواند و صدایش را در نوار #ضبط‌ صوت پر کنید تا به صدای خود گوش فرادهد.

● خواندن را با #مطالبی آغاز کنید که کودک به آن‌ها #علاقمند است مثل داستانهای مربوط به خانه و.... .

○ از آن‌ها #انتظار زیادی نداشته باشیم و کوچک‌ترین پیشرفت در آن‌ها برای ما #موفقیتی بزرگ باشد.

● درهنگام خواندن برای گم نکردن خط از یک #خط‌کش در زیر خطی که می‌خواهد بخواند استفاده می‌کنیم و به مرور که خط را #گم نکرد خط ‌کش را برمی‌داریم.

○تأکید کنیم که خواندن باید #ریتم و آهنگی #ملایم داشته و به مکث‌ها و توقف‌ها توجه داشته باشد.

شوکا 2000
۲۱خرداد

        
دختر باید مثل پروانه باشه ، دیدنش زیبا و بدست آوردنش سخت. 😊✋🏼 
روز دختر مباااااارک  ❤️
@mlienglish

شوکا 2000
۲۱خرداد

در مبحث درمان‌لکنت رویکردهای عمده را می‌توان به صورت رویکردهای مستقیم و غیرمستقیم طبقه‌بندی کرد ؛ رویکردهای درمانی مستقیم شامل روش‌هایی است که مستقیماً به درمان خود لکنت می پردازد و رویکردهای درمانی غیر مستقیم عبارت است از تعدیل محیط و اصلاح رفتارهای کلامی و غیرکلامی اطرافیان بیمار دارای لکنت .برنامه مستقیم لیتدکامب بر اساس شرطی سازی عامل رویکرد رفتار درمانی جهت درمان لکنت کودکان کوچکتر از دو سال طراحی شده است البته این برنامه را می‌توان برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال نیز استفاده کرد ولی تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که با افزایش سن به طرف ده سال اثربخشی برنامه کاهش می یابد.محل رشد و توسعه این برنامه در ناحیه هایی به نام لیدکامب به واقع در حومه سیدنی بوده است ؛ برنامه درمانی لیدکامب مستلزم کاربرد هوشمندانه اصول و روش های درمان اختلالات گفتاری به همراه روان درمانی مبتنی بر رفتار درمانی است . برنامه مبتنی بر شرطی سازی عامل است بنابراین در این شیوه لکنت کودک به عنوان پاسخ و بازخوردهای کلامی والدین را که جنبه تقویتی و تنبیهی دارند به عنوان محرک در نظر می‌گیرند و تحریک وابسته به پاسخ می نامند.

 

برگرفته از مقاله  : 1-اثربخشی برنامه لیدکامب بر کاهش شدت لکنت کودکان پیشدبستانی ، مریم محسنی ،دکتر محمد اورکی ، مهدی بختیار

شوکا 2000
۱۴خرداد

  مطالعات بر روی خانواده (4) و دوقلوها (3) نشان داده که شرایط ارثی وژنتیک  می تواند احتمال خطر ابتلا را افزایش دهد. خطر ژنتیکی اگرچه به طور کامل اتیولوژی اوتیسم را توضیح نمی دهد ، نشان می دهد که اوتیسم همچنین ریشه های زیست محیطی دارد. تحقیقات علمی و رو به رشد نشان داده اند که قرار گرفتن در معرض آفت کش ها در طول بارداری و اوایل کودکی به عنوان یک عامل خطر محیطی برای اختلال طیف اوتیسم است.

شوکا 2000
۱۴خرداد

سلام دوستان ، امیدوارم حالتون خوب باشه 

 

قطعا با اومدن این بیماری ،مشکلاتی برای دانش آموزان به وجود اومده و در این بین قطعا محتویات آموزش برای دانش آموزان با نیاز های ویژه به طور قطع کمتر بوده ، لطفا نظراتتون رو بیان کنید درباره محتویات برنامه شاد و هر برنامه دیگه ای!!!

شوکا 2000