بررسی حس چشایی کودکان مبتلا به اوتیسم
✔️بررسی حس چشایی کودکان مبتلا به اوتیسم جهت بهبود برنامه انفرادی آن ها در خانه توسط والدین :
🚫حس چشایی بیشفعال ، نسبت به محرک های قوی مثل تلخی ( مواد تلخی که در سبزیجات وجود دارند)، و تندی (غذاهای ادویهدار حاوی فلفل قرمز) بیشتر واکنش نشان می دهد. ضمنا ممکن است غذاها را به دلیل دما یا نرمی و خشکی رد کند . کودک ممکن است از خوردن مواد غذایی سرد (مثل بستنی و آبمیوه در یخچال) اجتناب ورزد؛ یا از مواد غذایی نرم و لیز ( پودینگ،هلوی کنسروی دسر چاشنی دار ) یا غذاهایی که ترکیب توام نرم و سفت دارند مثل خوراک، ساندویچ و سوپ اصلاً خوشش نیاید . این کودکان معمولاً از بافت ریشه ای گوشت و همچنین نوشابههای گازدار استقبال نمی کنند❗️
گاهی عکس این قضیه صدق میکند یعنی حس چشایی قوی کم کار است و کودک درک کمتری از ذائقه اش دارد. وی ممکن است یکی از این سه کار را انجام دهد:
۱) هرچه دم دستش است و به نظر او خوشمزه میآید، میخورد؛
۲) درکل کم غذا می شود، چون از طعم ها تجربه خوبی ندارد؛ ۳) مواد غیر غذایی را بخورد، چون به آستانه چشایی نمی رسد و در نتیجه خاک ، گل ، چسب ، دانه قهوه ، دور ریختنی ها و کاغذ می خورد‼️
✅سالم نگه داشتن هر دو گروه بیش فعال و کم کار مشکل است . بیش فعالان چشایی بسیاری از غذاهای مفید را نمیخورند ، مانند سبزیجات.
❌کم کاران چشایی نیز درست بر عکس عمل می کنند. بیماریهای ناشی از زیاده خوری و دخانیات و الکل در دوران بزرگسالی از مشکلات آنهاست.
پرداختن به حساسیت های چشایی صبر را می طلبد. برای حفظ اعتدال ، خودتان شخصاً بدون مشورت با درمانگران حرفهای ، برنامه ای را در خانه در پیش نگیرید❌🚫
📕برگرفته از کتاب آرزو های کودکان مبتلا به اوتیسم نوشته اِلن ناتبم